•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

Οι πολίτες συμμετέχουν στη Βιώσιμη Κινητικότητα

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Βόλβης σχεδιάζεται με τη συμμετοχή  φορέων και δημοτών

Ο δήμος Βόλβης, εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου, παίρνοντας ενεργά μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Για τον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, ο δήμος Βόλβης καλεί τους φορείς αλλά και κάθε δημότη να συμμετέχουν στον σχεδιασμό του. Ειδικότερα, η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται πολύτιμη και αναγκαία για τον σχεδιασμό σε θέματα όπως: προσβασιμότητα υποδομών, ηλεκτροκίνητα οχήματα, στάθμευση, πεζοπορία, συλλογική χρήση Μέσων Μεταφοράς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ως βιώσιμη κινητικότητα, νοείται ένα σύστημα μεταφορών και πρότυπο μετακινήσεων που παρέχει τα μέσα και τις δυνατότητες ικανοποίησης των αναγκών των τριών βασικών πυλώνων της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία, περιβάλλον, κοινωνία). Πρόκειται για αποτελεσματικές και δίκαιες μετακινήσεις που ελαχιστοποιούν τις αρνητικές συνέπειες και το αντίστοιχο κόστος τους.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, προϋποθέτει οργανωμένο σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών, ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, καθώς και πεζή μετακίνηση με την ανάπλαση πεζόδρομων και πλατειών.

Οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/11BJARd_VgLflJc16PxzT62KsvyiqJ0YMlqft_7IjAbI/edit

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Βόλβης στην ιστοσελίδα www.svakvolvi.com και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook (ΣΒΑΚ Βόλβης).


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2023 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT