•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

Υψηλός Δείκτης Επικινδυνότητας (4) στον Δήμο Βόλβης για την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 - Απαγόρευση Κυκλοφορίας στα Δάση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Η πρόβλεψη επικινδυνότητας για την περιοχή του Δήμου Βόλβης καθόλη την διάρκεια της  Τρίτης  22 Αυγούστου 2023 εκτιμάται σε κατάσταση κινδύνου (κατ.4) και αυτό συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο  εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Ως εκ τούτου καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να αναφέρουν  στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση  αντιληφθούν. 

Σε εφαρμογή του Ν. 4926/2022 (ΦΕΚ 82 Α/20-4-22)  απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους,  στις δασικές περιοχές και στα δασικά οικοσυστήματα έως τα μεσάνυχτα της 22ης Αυγούστου 2023.

Επίσης όπως και για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου:

Απαγορεύεται  το άναμμα  και  η διατήρηση για οποιοδήποτε σκοπό φωτιάς στην ύπαιθρο.

 Δεν επιτρέπεται η καύση ξερών χόρτων, κλαδιών, καλαμιών και σκουπιδιών στην ύπαιθρο.

Δεν επιτρέπεται το άναμμα  υπαίθριων ψησταριών  κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

Απαγορεύονται οι υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά όπως οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που εκτοξεύει σπινθήρες

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Στους παραβάτες των ανωτέρω προβλέπονται Διοικητικά Πρόστιμα καθώς επίσης και Ποινικές Κυρώσεις ανάλογα με την περίπτωση

Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε μία πυρκαγιά.