•       •   
 • 2397061900
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Βρασνά 26-6-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Ν ΒΡΑΣΝΑ

Τ.Κ : 57021

ΤΗΛ : 2397021733

FAX: 2397021734

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Έγκριση χρηματοδοτικής πρότασης με Τίτλο «Προώθηση του Τουρισμού και του Πολιτισμού μέσω του νερού»

Η χρηματοδοτική πρόταση με τίτλο «Προώθηση του Τουρισμού και του Πολιτισμού μέσω του νερού» (Promote tourism and Culture through the water - ToCulter), προτεινόμενου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2014 – 2020».

Στόχος της πρότασης είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν μέσω αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, η ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών/τουριστών καθώς και η διαμόρφωση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος.

Η πρόταση περιλαμβάνει ανάπτυξη τουριστικής ιστοσελίδας για την καλύτερη προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος, ανάπτυξη Multimedia με διαδραστικό περιεχόμενο για την παρουσίαση των θεαμάτων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ψηφιακή καμπάνια και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος ο Δήμος θα εξοπλίσει 4 αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες, μηχανήματα προβολής, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λογισμικά, κλπ., στις οποίες θα γίνονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στους επαγγελματίες του τουρισμού και θα εγκαταστήσει “Έξυπνες στάσεις” μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, με φωτιζόμενες διαφημιστικές οθόνες σε μορφή LED Display, για συνεχή προβολή θεμάτων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και μετάδοση μηνυμάτων, που θα ενημερώνουν και θα παροτρύνουν τους επισκέπτες, να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν το σύνολο του Δήμου Βόλβης

Η διάρκεια του έργου θα είναι 24 μήνες.

Εταίροι του έργου είναι οι ακόλουθοι:

 • Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας
 • Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης
 • Δήμος Σιντικής
 • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών
 • Δήμος Στρούμιτσα, ΠΓΔΜ
 • Δήμος Στρούγκα, ΠΓΔΜ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Α.Π

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗΣ


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 MΑΪΟΥ 2017

ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Έκτος σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο δήμος Βόλβης επιβραβεύεται και φέτος για τις οργανωμένες παραλίες του

Για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Βόλβης αναδεικνύεται σε μια από τις περιοχές με τις περισσότερες βραβευμένες παραλίες της Ελλάδας, καθώς οκτώ οργανωμένες ακτές του σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, απέσπασαν το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2017.

Οι ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου)και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Δυτική (Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας), διακρίθηκαν και το 2017, όχι μόνο για την «εξαιρετική ποιότητα των νερών τους –απαραίτητη προϋπόθεση-, αλλά και για άλλα 32 αυστηρά κριτήρια, όπως: ασφάλεια λουομένων και πληροφόρηση επισκεπτών, καθαριότητα και οργάνωση ακτής και παράκτιου χώρου, προστασία φυσικού πλούτου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», για το 2017, ανάμεσα σε 96 δήμους απ’ όλη την Ελλάδα, ο δήμος Βόλβης είναι 6ος δήμος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην ηπειρωτική Ελλάδα και 2ος (μετά τον δήμο Βόλου) αν εξαιρεθεί η Χαλκιδική, ενώ κατέχει τη 17η θέση πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερες Γαλάζιες σημαίες από τον δήμο Βόλβης, έχουν μόνο η Κρήτη (6 δήμοι), η Χαλκιδική (4 δήμοι), 5 μεγάλα νησιά και ο δήμος Βόλου.

Οι οργανωμένες ακτές του δήμου Βόλβης, με την επαναλαμβανόμενη διεθνή αναγνώριση των προσφερόμενων υπηρεσιών, της ασφάλειας και των καθαρών νερών τους, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Μάλιστα, εντός του 2017 θα αρχίσει η υλοποίηση του ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος Access2Heritage, βάσει του οποίου, 4 ακτές με Γαλάζια Σημαία σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, θα γίνουν πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, χημικές τουαλέτες, ειδικά ντους, επιγραφές για άτομα με προβλήματα όρασης κλπ).

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε: «Με την σημαντική αυτή διάκριση, αποδεικνύεται για έβδομο κατά σειρά χρόνο, η υψηλή ποιότητα του φυσικού πλούτου των ακτών μας, που τις καθιστούν ιδανικές για αναψυχή. Επιπρόσθετα, η βράβευση οκτώ ακτών με Γαλάζια Σημαία, αντανακλά σε όλους εκείνους τους μόνιμους κατοίκους, τους Έλληνες παραθεριστές και τους ξένους επισκέπτες, που συμβάλλουν έμπρακτα στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, και στους οποίους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο κινητήριος μοχλός αυτής της πανελλήνιας αναγνώρισης, είναι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δήμου Βόλβης, καθώς συστηματικά διατηρούν το άριστο επίπεδο οργάνωσης στις παραλίες της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού. Σε αυτή τη συλλογική επιτυχία, μεγάλο μερίδιο ανήκει σε συλλόγους, φορείς, σχολικές μονάδες, και εκατοντάδες εθελοντές, για τις διάφορες εκστρατείες καθαριότητας ή ανάπλασης ακτών, που έφεραν σε πέρας μέσα στη χρονιά, αλλά και στους επιχειρηματίες-επαγγελματίες του τουρισμού, για την πολύτιμη συνδρομή τους. Το φυσικό κάλλος, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και φροντίδα του δήμου είναι η συνταγή της επιτυχίας, γι αυτή την αναγνώριση.

Αυτά τα οκτώ «διαμάντια» του Στρυμονικού κόλπου, αποτελούν μια ένδειξη της αδιαπραγμάτευτης βούλησης του δήμου Βόλβης, να προστατεύσει με κάθε τίμημα το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας, τη σημαντικότερη ίσως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μου, απευθύνω έκκληση, σε όλους τους κατοίκους, τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες μας, να περιφρουρήσουν αυτές τις παραλίες, συμβάλλοντας στη διατήρησή τους.

Οι ακτές του Στρυμονικού κόλπου, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες παραθεριστές και ξένους τουρίστες, χωρίς να ανήκουν στις πολυδιαφημισμένες περιοχές της πατρίδας μας. Ελπίζουμε ότι η πολιτεία, θα συνδράμει τόσο στην υλοποίηση βασικών υποδομών, όσο και στην προβολή σε εσωτερικό και εξωτερικό. Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κοσμοπολίτικα νησιά μας ή οι προβεβλημένοι αρχαιολογικοί μας χώροι. Υπάρχουν πολλές περιοχές, όπως ο δήμος Βόλβης, τους οποίους οφείλουμε να αναδείξουμε, με πολλαπλό όφελος, και κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω της αύξησης των απασχολούμενων με τον τουρισμό».

Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του και έχει ως διεθνή συντονιστή το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Δανία και 63 χώρες-μέλη παγκοσμίως. Οι πιστοποιήσεις ελέγχονται με τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια κάθε έτους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, οικολογικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και εθελοντών επιθεωρητών ακτών.

Η Διεθνής Επιτροπή το 2017 βράβευσε 486 ακτές και 12 μαρίνες στην Ελλάδα (430 ακτές και 9 μαρίνες το 2016), τοποθετώντας την χώρα μας στην 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες.

Πανελλαδικά η κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2017 έχει ως εξής ανά δήμο: Αγίου Νικολάου (27«Γαλάζιες Σημαίες»), Ρόδου (25), Κασσάνδρας (21), Ζακύνθου και Νέας Προποντίδας (18), Αριστοτέλη (16), Σιθωνίας (14), Κεφαλονιάς και Χερσονήσου (13), Χανίων, Βόλου και Λέσβου (11), Αποκορώνου, Ρεθύμνου, Σητείας και Κέρκυρας (10), Βόλβης, Κω και Λευκάδας (8).

 

 


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 MΑΪΟΥ 2017

«ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Πλήρως προσβάσιμα σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) θα γίνουν δέκα σημεία του δήμου Βόλβης μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

Σε έναν από τους δήμους με τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), πρόκειται να γίνει σύντομα ο δήμος Βόλβης, μέσω των πολλαπλών παρεμβάσεων του προγράμματος «Μονοπάτια προσβάσιμου τουρισμού πολιτιστικής κληρονομίας» (Pathways of accessible heritage tourism - Access2Heritage), που πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2017. Κύριος στόχος των δράσεων είναι η πλήρης προσβασιμότητα των ΑμεΑ, κατά την επίσκεψη τους σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, όπως είναι οργανωμένες ακτές, αξιοθέατα και μνημεία περιβάλλοντος, σημεία πληροφόρησης τουριστών κ.ά.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020», ενέκρινε τη χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 1.487.000 ευρώ, της πρότασης «Μονοπάτια προσβάσιμου τουρισμού πολιτιστικής κληρονομίας» (Pathways of accessible heritage tourism - Access2Heritage), που υπέβαλε ο δήμος Βόλβης, με εταίρους: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Razlog (Βουλγαρία), Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ένωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Βουλγαρία (UDPB), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Σερρών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κεντρικής Μακεδονίας, ECO Worlds Rodopi (Βουλγαρία) και KRUG Art Movement (Βουλγαρία).

Τα σημεία και οι δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον δήμο Βόλβης είναι :

 • "Κέντρο Πληροφόρησης για την Παράκτια Ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου και του Κόλπου της Ιερισσού" (Ασπροβάλτα).

Βελτίωση πρόσβασης σε εξωτερικό/εσωτερικό χώρο, δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση, παρεμβάσεις εισόδου κτιριακών υποδομών για ανεμπόδιστη είσοδο ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο (πρόσβαση σε ράμπα, διαμόρφωση πόρτας εισόδου, κλπ.), διαμόρφωση εσωτερικού χώρου για ανεμπόδιστη κίνηση ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο, προσθήκη πληροφοριών σε προσβάσιμες μορφές (braille επιγραφές, κλπ.), εγκατάσταση πλήρως προσβάσιμου infokiosk εσωτερικού τύπου, προσθήκη νέων επιγραφών πληροφόρησης κατάλληλων και για ΑμεΑ..

 • Κεντρικό Περίπτερο Πληροφόρησης (Σταυρός).

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση, βελτίωση πρόσβασης αναπηρικών αμαξιδίων (κατασκευή ράμπας με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων για αναπηρικό αμαξίδιο, κλπ.), διαμόρφωση πάγκου εξυπηρέτησης, εγκατάσταση προσβάσιμου αλληλεπιδραστικού infokiosk.

 • Τέσσερις ακτές με Γαλάζια Σημαία (Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα).

Τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού (αμφίβια τροχήλατα οχήματα) και ειδικών κινητών διαδρόμων για πρόσβαση στο νερό ατόμων μειωμένης κινητικότητας, τοποθέτηση κινητών χημικών τουαλετών και αποδυτηρίων ΑμεΑ, δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση, διαμορφώσεις εδάφους και ειδικές πλατφόρμες από ξύλο, προσβάσιμα ντους για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, νέα ειδική σήμανση και πληροφόρηση προσβάσιμη σε όλους.

 • Δυο σημεία θέασης στη λίμνη Βόλβη.

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση, βελτίωση πρόσβασης αναπηρικών αμαξιδίων σε κιόσκια-υπόλοιπες υποδομές (ειδικοί διάδρομοι, ξύλινες πλατφόρμες, ράμπα με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων για αναπηρικό αμαξίδιο κλπ.), προσθήκη νέας ειδικής σήμανσης προσβάσιμης σε άτομα με προβλήματα όρασης (γραφή Braille) και αναπηρικό αμαξίδιο τοποθέτηση κινητών χημικών τουαλετών ΑμεΑ κλπ.

 • Νυμφόπετρες.

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση, βελτίωση πρόσβασης με αναπηρικό αμαξίδιο σε κιόσκια - υπόλοιπες υποδομές (ειδικοί διάδρομοι, ξύλινες πλατφόρμες, ράμπα με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων εσωτερικού για αναπηρικό αμαξίδιο κλπ.), προσθήκη νέας ειδικής σήμανσης προσβάσιμης σε άτομα με προβλήματα όρασης (γραφή Braille) και αναπηρικό αμαξίδιο τοποθέτηση κινητών χημικών τουαλετών ΑμεΑ κλπ.

 • Πλατανόδασος Σταυρού.

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση και βελτίωση πρόσβασης από τις θέσεις αυτές στις εισόδους του πάρκου, βελτίωση πρόσβασης σε κιόσκια, πάγκους και χώρους αναψυχής, νέες κατασκευές (ειδικοί διάδρομοι, ξύλινες πλατφόρμες), παρεμβάσεις για αισθητική βελτίωση χώρου, δημιουργία σημείων θέασης προς τη θάλασσα, βελτίωση και αποκατάσταση της προσβασιμότητας του υπάρχοντος κτίσματος δημόσιου WC με προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΜΑΪΟΥ 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Παρουσίαση ευρημάτων έρευνας και εισηγήσεις ειδικών, την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στην αίθουσα «Κωνσταντινούπολις» (όρια Βρασνών-Ασπροβάλτας)

Οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στον δήμο Βόλβης, πρόκειται να παρουσιαστούν την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στις 18.30 το απόγευμα, στην αίθουσα δεξιώσεων «Κωνσταντινούπολις» (στα όρια Βρασνών - Ασπροβάλτας), σε ημερίδαμε θέμα: «Παρουσίαση ευρημάτων έρευνας και συμπερασμάτων για την τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Βόλβης».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που οργανώνει ο δήμος Βόλβης, θα παρουσιαστούν ευρήματα έρευνας της εταιρείας «Τo the point», που έγινε στα τουριστικά θέρετρα Ασπροβάλτας, Βρασνών και Σταυρού.

Το δείγμα 625 ξένων τουριστών του δήμου Βόλβης ερωτήσεις, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς, σε έρευνες αυτού του είδους. Αποκάλυψε πολλά για την επιλογή του προορισμού (πχ το 42.2% επέλεξε διακοπές στον δήμο Βόλβης, έπειτα από ενημέρωση συγγενών- φίλων), τα χαρακτηριστικά (πχ οι Ρουμάνοι έχουν το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης απ’ όλες τις εθνικότητες), τις προτιμήσεις τους (αξιοθέατα, τοπικά προϊόντα) κ.ά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

18.00 – 18.30, Προσέλευση – καφές

18.30, Έναρξη: Διαμαντής Λιάμας, δήμαρχος Βόλβης

18.45 – 19.00, Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων

19.00 – 19.20, «Τάσεις, συνήθειες, γνώση περιοχής και προσδοκίες των ξένων τουριστών στο Δήμο Βόλβης», Δημήτρης Κατσαντώνης, διευθύνων σύμβουλος “To the point”

19.20 – 19.40, «Branding – Χτίζοντας τη φήμη μιας περιοχής», Χριστόφορος Εδιάρογλου, σύμβουλος επικοινωνίας

19.40 – 20.00, «Εξυπηρέτηση πελατών: Βασικός πυλώνας στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών/ Marketing Υπηρεσιών/ Branding», Αντώνης Αμανιός, οικονομολόγος, σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων της “Alpha Plan Consultants”

20.00 – 20.20, «Διαδικτυακό τουριστικό marketing», Αθανάσιος Μπελίδης, καθηγητής Μάρκετινγκ, τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

20.20 – 21.15, Συζήτηση


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΜΑΪΟΥ 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Διατηρώντας τις οκτώ Γαλάζιες Σημαίες του, ο Δήμος Βόλβης απέσπασε εκ νέου διάκριση και αναγνώριση ποιότητας για τις οργανωμένες παραλίες του

Νέα διάκριση για το Δήμο Βόλβης και τις παραλίες του, καθώς οκτώ οργανωμένες ακτές, σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό απέσπασαν το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2016.

Πρόκειται για τις ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου)και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Δυτική (Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας). Καθεμία από αυτές, επιλέχθηκε πρωταρχικά με βάση τον χαρακτηρισμό «εξαιρετική» για την ποιότητα των νερών, αλλά και επειδή εκπλήρωσε 32 αυστηρά κριτήρια, όπως: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία φυσικού πλούτου, ακτής, παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», για το 2016, ο δήμος Βόλβης είναι πρώτος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην Βόρεια Ελλάδα μετά την περιοχή της Χαλκιδικής, καταλαμβάνει την 5η θέση μεταξύ των δήμων της ηπειρωτικής Ελλάδας (μετά από 3 δήμους της Χαλκιδικής και το δήμο Βόλου) και τη 13η θέση πανελλαδικά (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών).

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε: «Η διάκριση απευθύνεται αρχικά σε όλους εκείνους τους δημότες μας, αλλά και τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των ακτών μας, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους. Η πανελλήνια αυτή αναγνώριση, ανήκει ειδικότερα στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του δήμου Βόλβης, που μέσα σε ένα περιβάλλον σκληρής ανέχειας και οικονομικής δυσπραγίες, κατορθώνουν να κρατούν σε πρότυπα υψηλό ποιοτικό επίπεδο τις οργανωμένες ακτές μας. Θερμό ευχαριστώ και όλους τους εθελοντές, συλλόγους, φορείς, σχολεία και μεμονωμένους κατοίκους, οι οποίοι μέσα από τις διάφορες εκστρατείες καθαριότητας ή ανάπλασης ακτών, είχαν καταλυτική συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη διάκριση, η οποία έρχεται για έκτη κατά σειρά χρονιά.

Οφείλω να διαβεβαιώσω όλους αυτούς, ότι ο δήμος Βόλβης, έχει ως ύψιστο μέλημα, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, ως τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές. Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σταθμού βιολογικού καθαρισμού λυμάτων σε Σταυρό και Βρασνά, καθώς και η σταθερή αντίθεση μας σε βιομηχανικές δραστηριότητες που απειλούν τις ακτές μας, εντάσσονται σε αυτή τη δέσμευση μας.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε παράλληλα να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με τη βοήθεια των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, για την ανάδειξη των ακτών μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, οι οποίες ήδη ανταποκρίνονται. Για μια ακόμα φορά, καλούμε την ελληνική πολιτεία, να κατανοήσει την τουριστική αξία που έχει εντός κι εκτός Ελλάδος ο δήμος Βόλβης, πράττοντας το αντίστοιχο καθήκον της: στην ενίσχυση των υποδομών, αλλά και στην προβολή που του αναλογεί στο εξωτερικό».

Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του και έχει ως διεθνή συντονιστή το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Δανία και 63 χώρες-μέλη παγκοσμίως. Οι πιστοποιήσεις ελέγχονται με τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια κάθε έτους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, οικολογικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και εθελοντών επιθεωρητών ακτών.

Η Διεθνής Επιτροπή το 2016 βράβευσε 430 ακτές (έναντι 395 το 2015) και 9 μαρίνες στην Ελλάδα, τοποθετώντας την χώρα μας στην 3η θέση ανάμεσα σε 50 χώρες.

Πανελλαδικά η κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2016 έχει ως εξής ανά δήμο: Ρόδου (28 «Γαλάζιες Σημαίες»), Αγίου Νικολάου (26), Ζακύνθου (15), Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας (14), Κεφαλονιάς (12), Χερσονήσου (11), Χανίων, Λέσβου και Κέρκυρας (10), Βόλου (9) και Βόλβης, Σητείας, Κασσάνδρας, Λευκάδας, Ρεθύμνης (8).

 


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Με τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες συναντήθηκαν στην Ασπροβάλτα Σέρβοι διπλωμάτες και η διοίκηση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου

Τον δήμο Βόλβης επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ο Πρέσβης της της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic και ο Σέρβος
Πρόξενος Θεσσαλονίκη Sinisa Pavic, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στην Ασπροβάλτα, τους κ.κ. Spasojevic και Pavic, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν οι διοικήσεις των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας - Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματίες και επαγγελματίες απ’ όλο το δήμο Βόλβης, οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τους Σέρβους τουρίστες και τις επενδύσεις στη Σερβία.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο πλευρών, με κύριο συνδετικό κρίκο τους χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε χρόνο σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, καθώς και τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που έχει υπογραφεί με τον δήμο του Κρούσεβατς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές με το δήμο του Νις, τη φιλοξενία παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο στις κατασκηνώσεις του Σταυρού, αλλά και στη βούληση του δήμου Βόλβης, για την ανάπτυξη και άλλων τομέων συνεργασίας, όπως για παράδειγμα στην Παιδεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Ο Σέρβος πρέσβης Dusan Spasojevic, επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη περιοχή που επισκέπτεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι ο δήμος Βόλβης. Τόνισε, το πόσο γνωστές και φιλόξενες είναι οι περιοχές του Στρυμονικού κόλπου στους Σέρβους και χαρακτήρισε γενικότερα ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα σημείωσε ότι πολλοί απ’ όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους φέτος μπορεί να φθάσει και το 1.000.000 έναντι περίπου 700.000 τα προηγούμενα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί και στα παραθεριστικά θέρετρα του δήμου Βόλβης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία, όπως η ορθόδοξη πίστη, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, η οποία επιπλέον αποτελεί πύλη εισόδου με μηδενικούς δασμούς και για τη ρωσική αγορά.

Ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.κ. Κώστας Γεωργάκος και Λευτέρης Γεωργιάδης, αναφέρθηκαν στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών, που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε αναντιστοιχία με τις άψογες ελληνοσερβικές σχέσεις. Ανάμεσα στα δώρα που προσφέρθηκαν στον Σέρβο πρέσβη, ήταν και μια φανέλα (διπλής όψης) του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν (είναι «αδελφοποιημένοι» οι φίλαθλοι των δυο ομάδων).

Η επίσκεψη της σερβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση της άμεσης διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας με την περιοχή του δήμου Βόλβης.


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την παρουσία του δήμου Βόλβης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου – Συνάντηση του δήμαρχου Βόλβης με τον Πατριάρχη Σερβίας

Νέες συνεργασίες, εποικοδομητικές συμφωνίες και προοπτική αυξημένου τουριστικού ρεύματος από Σερβία, ήταν τα αποτελέσματα της παρουσίας του δήμου Βόλβης στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου - SajamTurizma 2016, η οποία διεξήχθη στη σερβική πρωτεύουσα από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Στο κέντρο της Έκθεσης, το περίπτερο της κοινής συμμετοχής του δήμου Βόλβης και των ενώσεων τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Σέρβους επισκέπτες, που ενημερώθηκαν και μέσω ειδικών τουριστικών εντύπων στη γλώσσα τους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλβης ήταν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βελιγράδι, όπου ξεχώρισε η συνάντηση του με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο. Ο κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους του δήμου Βόλβης για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας πρόσφατα και προς τον δήμο Βόλβης, για τη φιλοξενία ορφανών παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο, στις δημοτικές κατασκηνώσεις Σταυρού. Επίσης εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή, τόσο λόγω του δικτύου θρησκευτικών μνημείων που συμπεριλαμβάνει (Ναός Αγίας Μαρίνας, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Μονή Αγίου Γεωργίου κ.ά.), όσο και λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί πλέον τη βασική «πύλη» εισόδου προς το Άγιο Όρος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλβης και η ελληνική αποστολή με τη διοίκηση της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), καθώς συμφωνήθηκε η διμερής υπογραφή συμφωνίας για την κατοχύρωση των Ελλήνων ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, έναντι των ταξιδιωτικών γραφείων από τη Σερβία.

Ο κ. Λιάμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Βόλβης Γεώργιο Μπουρλή και τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Νάσο Κωνσταντινάκη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Βελιγραδίου και συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Βελιγραδίου Andreja Mladenovic, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεργασία των δυο δήμων, σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Την ενεργοποίηση ευρύτερης τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας, εξέτασαν σε συνάντηση τους οι δήμαρχοι Βόλβης και Krusevac κ.κ. Διαμαντής Λιάμας και Dragi Nestorović, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους δυο δήμους.

Προβολή φωτογραφιών και βίντεο του δήμου Βόλβης, συμφωνήθηκε να υπάρξει στην ιστοσελίδα του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά σέρβικου δήμου, του NoviSad(διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021), στη συνάντηση που έγινε με το προεδρείο του Τουριστικού Οργανισμού του NoviSad. Επίσης, ο δήμος του Topola, απηύθυνε πρόσκληση στην ελληνική πλευρά για επίσημη επίσκεψη τον Οκτώβριο του 2016 στη σερβική πόλη, όπου επ’ ευκαιρίας του τοπικού φεστιβάλ κρασιού, θα εξεταστούν οι δυνατότητες διμερούς εμπορικής συνεργασίας και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων κάθε περιοχής.

Στο περιθώριο της έκθεσης υπήρξε και συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για θέματα ευρύτερης τουριστικής προβολής της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι για μια ακόμα φορά κρίθηκε επιτυχημένη η κοινή παρουσία του δήμου Βόλβης με τις τουριστικές ενώσεις, η οποία επισφραγίσθηκε με την παρουσία στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Βασιλάκη, του εντεταλμένου συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Σιάγκα, του δημοτικού συμβούλου Γεώργιου Νανάκου, καθώς και των προέδρων του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Χριστόδουλου Ζαχόπουλου και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού Αλέξανδρου Κιντσάκη.


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Χιλιάδες επισκέπτες, σημαντικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη κοινή παρουσία του δήμου Βόλβης και των τουριστικών φορέων της περιοχής του, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας - 33rd INTERNATIONAL TOURIST FAIR HOLIDAY&SPA EXPO 2016, η οποία διεξήχθη στη βουλγαρική πρωτεύουσα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2016.

Ο δήμος Βόλβης μαζί με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, συμμετείχαν από κοινού σε δικό τους περίπτερο, ως ένας από τους τρεις μόλις ελληνικούς δήμους, που είχαν αυτόνομη παρουσία στη διεθνή τουριστική έκθεση. Η πρωτοβουλία μάλιστα αυτής της συστράτευσης δήμου και φορέων, που θα έχει συνέχεια και στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου, απέσπασε τα επαινετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων εκθετών και επισκεπτών.

Χιλιάδες Βούλγαροι επισκέπτες και ειδικοί του τουριστικού κλάδου, ενημερώθηκαν από το περίπτερο του δήμου Βόλβης για τα τουριστικά θέρετρα, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα και τις δυνατότητες διακοπών, τόσο από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όσο και μέσω των ειδικών εντύπων, που διατέθηκαν στη βουλγαρική γλώσσα.

Δίνοντας το στίγμα της σημασίας που έχει ο τουρισμός στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής, ως παράγοντας αύξησης της απασχόλησης και ανάδειξης πολιτισμού, περιβάλλοντος και αγροτικού τομέα, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ηγήθηκε της αντιπροσωπείας του δήμου Βόλβης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, ο κ. Λιάμας, συναντήθηκε στο δημαρχείο της Σόφιας με τη δήμαρχο Σόφιας YordankaFandakova, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο δήμων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης κ.κ Νάσος Κωνσταντινάκης και Ιωάννης Γούτας, συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Σόφιας TodorChobanovτις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στα δυο μέρη και μάλιστα συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με φολκλορική βουλγάρικη μουσική, τον ερχόμενο Μάϊο στο δήμο Βόλβης.

Ο κ. Λιάμας, συναντήθηκε επίσης, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια Δημοσθένη Στωίδη και τονΔιευθυντή του Εμπορικού-Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας Γεώργιο Κουτσοδήμο. Ακολούθως, ο κ. Λιάμας, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Χριστόδουλο Ζαχόπουλο, τη γενική γραμματέα της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού Σοφία Ντεντέογλου και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παπαγερά, συναντήθηκαν με τα προεδρεία των δυο μεγαλύτερων τουριστικών ενώσεων της Βουλγαρίας: την AssociationofBulgarianTourOperators & TravelAgents (ABTTA) και τη BulgarianAssociationofTravelAgents (BATA) οι οποίες εκπροσωπούν 350 ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις διακίνησης τουριστών απ’ όλη τη Βουλγαρία, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς τον δήμο Βόλβης και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα, η φιλοξενία στον δήμο Βόλβης μέσα στους επόμενους μήνες, μιας πολυμελούς αποστολής από Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή της περιοχής στο κοινό της Βουλγαρίας.

Ο κ. Λιάμας, είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους των μεγαλύτερων βουλγάρικων τουριστικών πρακτορείων, με στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Νότιας Βουλγαρίας, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται, ότι ο δήμος Βόλβης, πάντα σε συνεργασία και από κοινού με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας, Βρασνών και Σταυρού, πρόκειται να λάβει μέρος με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου - InternationalFairofTourism/SajamTurizma(18-21/02/2016) και τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου – TTR/RomanianTourismFair (25-28/02/2016).

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ RAZLOG ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Τον Σταυρό επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του βουλγαρικού δήμου Razlog οριοθετώντας τους τομείς συνεργασίας με το δήμο Βόλβης

Συνεργασία με τον δήμο Razlog της βουλγαρικής περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ, εγκαινίασε ο δήμος Βόλβης. Οι πρώτες βάσεις της διμερούς συνεργασίας, τέθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στον Σταυρό, με την επίσκεψη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, την οποία αποτελούσαν οι Ventsislav Garmenov (αντιδήμαρχος του δήμου Razlog), Atanas Krantchev (δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για ευρωπαϊκές συνεργασίες και χρηματοδοτικά εργαλεία και  Zahari Belichenov (εκτελεστικός διευθυντής της Local Economic Development Agency (LEDA-Razlog). Στο Δημαρχείο, τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουρλής και ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Κιντσάκης.

Ακολούθησε σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν οι τομείς στους οποίους πρόκειται να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο δήμων και τέθηκαν οι βάσεις για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.

Οι δήμοι Βόλβης και Razlog, πρόκειται να συνεργασθούν στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον ενεργειακό τομέα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Για τον σκοπό, αυτό θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για την προετοιμασία κοινών εκδηλώσεων – δράσεων, θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα διεκδικηθούν με κοινές προτάσεις κλπ.


sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης στον Σταυρό

Συνάντηση με θέμα την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων του δήμου Βόλβης, είχαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Μαρία Τσιάπαλη και την αρχαιολόγο Μαγδαληνή Βάλλα.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Βόλβης και την αρχαιολογική υπηρεσία, σε περιπτώσεις όπως η αξιοποίηση του Κάστρου της Ρεντίνας ως κομβικού επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την έναρξη των ανασκαφών στα Μακεδονικά Τέμπη, θα προγραμματισθεί η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων εντός του 2016.

Παράλληλα, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις ανάδειξης και άλλων αξιόλογων χώρων, όπως το Βήμα του Απόστολου Παύλου στην Απολλωνία, ο Πύργος των Βρασνών, η Ελληνιστική Αγροικία στην Ασπροβάλτα κ.ά..

Ο κ. Λιάμας, ευχαρίστησε την κ. Τσιάπαλη για το ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή, καθώς πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις σχεδόν σε όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης που περιείχαν αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης από την πλευρά της, εξέφρασε την ελπίδα ότι με κοινή προσπάθεια από τις δυο πλευρές, θα ήταν εφικτό να προβληθούν σε μεγάλο βαθμό, σημαντικά μνημεία και χώροι, πάνω στον νοητό άξονα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Επίσης, αποφασίστηκε να αρχίσουν από κοινού οι διαδικασίες για τη συνδιοργάνωση αρχαιολογικής ημερίδας με επίκεντρο τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του δήμου Βόλβης.