•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης στον Σταυρό

Συνάντηση με θέμα την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων του δήμου Βόλβης, είχαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Μαρία Τσιάπαλη και την αρχαιολόγο Μαγδαληνή Βάλλα.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Βόλβης και την αρχαιολογική υπηρεσία, σε περιπτώσεις όπως η αξιοποίηση του Κάστρου της Ρεντίνας ως κομβικού επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την έναρξη των ανασκαφών στα Μακεδονικά Τέμπη, θα προγραμματισθεί η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων εντός του 2016.

Παράλληλα, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις ανάδειξης και άλλων αξιόλογων χώρων, όπως το Βήμα του Απόστολου Παύλου στην Απολλωνία, ο Πύργος των Βρασνών, η Ελληνιστική Αγροικία στην Ασπροβάλτα κ.ά..

Ο κ. Λιάμας, ευχαρίστησε την κ. Τσιάπαλη για το ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή, καθώς πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις σχεδόν σε όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης που περιείχαν αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης από την πλευρά της, εξέφρασε την ελπίδα ότι με κοινή προσπάθεια από τις δυο πλευρές, θα ήταν εφικτό να προβληθούν σε μεγάλο βαθμό, σημαντικά μνημεία και χώροι, πάνω στον νοητό άξονα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Επίσης, αποφασίστηκε να αρχίσουν από κοινού οι διαδικασίες για τη συνδιοργάνωση αρχαιολογικής ημερίδας με επίκεντρο τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του δήμου Βόλβης.


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης

Κατεβάστε τον χάρτη του Δήμου Βόλβης
για συσκευές Android
από το link: tiny.cc/n8okbz

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2021 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT