•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

«ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 ΜΑΪΟΥ 2013

«ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Έξι παραλίες απέκτησαν «Γαλάζια Σημαία», τοποθετώντας το δήμο Βόλβης στη τέταρτη θέση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Για μια ακόμη χρονιά επιβραβεύτηκαν οι παραλίες του δήμου Βόλβης για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», απέσπασαν οι παραλίες Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου)και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας)

Οι έξι «Γαλάζιες Σημαίες» δίνουν στο δήμο Βόλβης το 2013 την τέταρτη θέση στη Βόρεια Ελλάδα (πίσω από τρεις δήμους της Χαλκιδικής) και την 16η πανελλαδικά, επιβραβεύοντας και φέτος την προσπάθεια για παροχή υψηλού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα των νερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο παγκοσμίως, η «Γαλάζια Σημαία», απονέμεται σε όσες ακτές – μαρίνες διαθέτουν όχι μόνο εξαιρετική ποιότητα νερών, αλλά και εκπληρώνουν 31 αυστηρά κριτήρια, όπως καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια να διασφαλίζουμε το φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας ταυτόχρονα ασφαλείς και οργανωμένες ακτές στους δημότες μας και στους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διάκριση θα είναι το εφαλτήριο για μια ακόμη επιτυχημένη τουριστική περίοδο, όπου Έλληνες και ξένοι παραθεριστές θα μπορέσουν να απολαύσουν τις παραλίες του δήμου μας».


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης

Κατεβάστε τον χάρτη του Δήμου Βόλβης
για συσκευές Android
από το link: tiny.cc/n8okbz

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2021 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT