•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό

Βιογραφικό Δημάρχου Διαμαντή Λιάμα

Διαμαντής Λιάμας - Δήμαρχος δήμου Βόλβης

Διαμαντής Ι. Λιάμας Οικονομολόγος

Ο Διαμαντής Λιάμας, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1969 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), και το 2018 καθίσταται ένας από τους πρώτους δημάρχους που αποκτούν το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» του Α.Π.Θ. σε σύμπραξη με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Από το 1994 διατηρεί λογιστικό - φοροτεχνικό γραφείο στον Σταυρό.

Με τα κοινά άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια, καθώς διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος μαθητικών κοινοτήτων και 15μελών συμβουλίων στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρού.

Ως φοιτητής εκλέχθηκε γραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Οικονομικού του Α.Π.Θ., εκπροσωπώντας τους φοιτητές στη διοίκηση της σχολής.

Διατέλεσε πρόεδρος και γραμματέας του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» Σταυρού.

Η ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση άρχισε στις δημοτικές εκλογές του 1998, όταν σε ηλικία 29 ετών εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος απ' όλους τους συνδυασμούς στο δήμο Ρεντίνας, όπου και ορίστηκε Αντιδήμαρχος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 συμμετείχε ως επικεφαλής συνδυασμού και λαμβάνοντας το 27% των ψήφων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Ρεντίνας, ως επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Διαμάντη Λιάμα – Αντώνη Στοΐτσα, η οποία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 43%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον νεοσύστατο Δήμο Βόλβης, με δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλαμάτη και διατελεί αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Έπειτα από την παραίτηση του τότε δημάρχου Βόλβης, η πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα τον εκλέγει στις 8 Δεκεμβρίου 2013, Δήμαρχο του Δήμου Βόλβης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, λαμβάνει 46,12 % στην 1η Κυριακή και την 2η Κυριακή εκλέγεται εκ νέου Δήμαρχος Βόλβης με 54,49 %.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 επανεκλέγεται Δήμαρχος Βόλβης από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 55,32%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2023 επανεκλέγεται από την πρώτη Κυριακή -και για τρίτη κατά σειρά θητεία- Δήμαρχος Βόλβης, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» που συγκεντρώνει ποσοστό 78,82%.