•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αποστολή του Δήμου Βόλβης στη Σερβία

Η μικτή χορωδία του δήμου Βόλβης τραγούδησε σε ειδική εκδήλωση στο Νις και εγκαινιάστηκε νέα συνεργασία με τον μεγαλύτερο δήμου του Βελιγραδίου

Τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Βόλβης και τη Σερβία επιβεβαίωσε η πρόσφατη αποστολή σε Νις και Βελιγράδι, με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Το νέο κεφάλαιο σε αυτές τις διμερείς επαφές ανοίχτηκε στο Βελιγράδι, όπου ο κ. Λιάμας συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Παλιλούλα Μίροσλαβ Ιβάνοβιτς στο δημαρχείο του μεγαλύτερου δήμου της σερβικής πρωτεύουσας.

Οι δυο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάπτυξης διμερών σχέσεων με επίκεντρο τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Σημειώνεται, ότι ο δήμος Βόλβης έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία με τους σέρβικους δήμους Νις, Κρούσεβατς, Ερυθρού Σταυρού (Τσρβένι Κρστ) και Σοκομπάνια.

Την ελληνική αποστολή πλαισίωνε η μικτή χορωδία του δήμου Βόλβης με τον μαέστρο Σταύρο Καραμάνη, η οποία την Πέμπτη 25 Απριλίου, έδωσε συναυλία ελληνικής μουσικής στο Νις, με τραγούδια Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και άλλων Ελλήνων συνθετών, συνοδεία μπουζουκιού και κιθάρας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Στο Νις ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο της τρίτης μεγαλύτερης σερβικής πόλης, Ντουσιτσα Νταβίντοβιτς και τον δήμαρχο του Ερυθρού Σταυρού Μιροσλάβ Μιλουτίνοβιτς οι οποίοι φιλοξένησαν την ελληνική αντιπροσωπεία. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Λιάμας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία και ειδικότερα στον δήμο Βόλβης ο οποίος υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν στις παραλίες της Ασπροβάλτας, των Νέων Βρασνών και του Σταυρού, υπογραμμίζοντας ακόμα και τη φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών από τη Σερβία μετά τον πόλεμο του Κοσσόβου.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία του δήμου Βόλβης, μετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κυριακή Τσουραλάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Επιτρόπου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης Χρήστος Γκολιδάκης.