•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερίδες για την υγεία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών

Εκδηλώσεις στον Σταυρό για τους απόρους του ΤΕΒΑ, ανοικτές στο κοινό από τον δήμο Βόλβης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 

Δυο ενημερωτικές ημερίδες διοργανώνει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού στο λιμάνι, δίπλα στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια και των δυο εκδηλώσεων, που είναι ανοικτές στο κοινό, θα υπάρχει κινητή μονάδα (VAN), εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες, για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί ατομικά, ενώ πρόκειται να δοθούν και εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά.

 

Η πρώτη ημερίδα, θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και έχει ως βασικό άξονα της, την ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και διατροφήςτων ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, με ομιλήτριες τη νοσηλεύτρια και τη διαιτολόγο/διατροφολόγο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρωπίνων Πόρων (ΙΑΤΑΠ), σχετικά με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ενώ θα πραγματοποιηθεί συμβουλευτική για θέματα υγείας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την σωματική και οργανική υγεία, την πολύ σημαντική προληπτική διαδικασία και το μοντέλο ζωής που τα προάγει. Η ισορροπημένη και προσαρμοσμένη στο άτομο διατροφή, είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που εξασφαλίζει μια καλή κατάσταση υγείας και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η χρήση του από τους ωφελούμενους.

Πρόγραμμα ημερίδας: 

09.30-10.00, Προσέλευση – Εγγραφές.

10.00-10.15, Χαιρετισμοί – Εισαγωγή.

10.15-11.00, «Υγεία και ατομική υγιεινή», Μαριάννα Χεργιανίδου, νοσηλεύτρια ΙΑΤΑΠ.

11.00-11.45, «Η υγιεινή διατροφή στη ζωή μας», Περσεφόνη Τασούλα, διαιτολόγος/διατροφολόγος ΙΑΤΑΠ.

11.45-12.00, Συζήτηση, απορίες.

 

Κοινωνικοποίηση παιδιών

Η δεύτερη ημερίδα, αρχίζει στις 12.00 το μεσημέρι με βασικό άξονα της, την ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ, με ομιλήτριες την ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό του ΙΑΤΑΠ, σχετικά με τη σημασία, τους τρόπους, τα μέσα και τους φορείς κοινωνικοποίησης. Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των παιδιών για κοινωνικοποίηση. Ταυτόχρονα, η κινητή μονάδα στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων, σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης της και τα αποτελέσματά της στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Πρόγραμμα ημερίδας: 

11.30-12.00, Προσέλευση – Εγγραφές.

12.00-12.15, Χαιρετισμοί – Εισαγωγή.

12.15-13.00, «Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού», Νένα Κουνατίδου, ψυχολόγος ΙΑΤΑΠ.

13.00-13.45, «Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών», Γεωργία Μπακιρτσή, κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ.

13.45-14.00, Συζήτηση, απορίες.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024427