•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο πρώτος δήμος με δίκτυο μετεωρολογικών καμερών

Εικόνα από οκτώ διαφορετικά σημεία προσφέρει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την ομάδα της ιστοσελίδας meteology.gr

Άμεση πρόσβαση, με απευθείας εικόνα από 8 διαφορετικές τοποθεσίες, προσφέρει ο δήμος Βόλβης σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του (www.dimosvolvis.gr), μέσω της συνεργασίας του με το μετεωρολογικό ιστότοπο meteology (www.meteology.gr).
Ο δήμος Βόλβης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας ο οποίος καλύπτει με δίκτυο μετεωρολογικών καμερών (live cameras), όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του και άλλες σημαντικές περιοχές (λίμνη Βόλβης), προσφέροντας εικόνα καθημερινά σε 24ωρη βάση.
Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά επιλεγμένα σημεία σε Άνω Σταυρό, Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Μικρή Βόλβη, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο, Προφήτη και στην έδρα του δήμου Βόλβης: τον Σταυρό, δίνοντας την κατάσταση του καιρού ανά πάσα στιγμή.
Το δίκτυο μετεωρολογικών καμερών του δήμου Βόλβης, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με  την ομάδα meteology, που απαρτίζουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες μετεωρολόγοι από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέσω του ιστοτόπου της, διαθέτει μετεωρολογικές προγνώσεις για όλη την Ελλάδα, μέσα από διεξοδικό, καθημερινό φιλτράρισμα δεκάδων παραμέτρων, αξιοποιώντας 120 κάμερες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δεδομένα από τους 26 μετεωρολογικούς σταθμούς της.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης εξακολουθεί να πρωτοπορεί σε ψηφιακές υπηρεσίες προς δημότες και επισκέπτες, καθώς ενδεικτικά εκτός από την ενημερωμένη ιστοσελίδα του, διαθέτει ειδική εφαρμογή για on line υπηρεσίες από κινητά τηλέφωνα και διαδίκτυο («Δημότης Βόλβης»), τουριστικό πόρταλ, απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κ.ά. 

unnamed6

unnamed5unnamed4unnamed3unnamed2unnamed1unnamed