•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στον Δήμο Βόλβης

Συνεχίζεται η δράση των ειδικών συνεργείων για την εξουδετέρωση εστιών κουνουπιών σε δημόσιους χώρους, με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών

Στη Δημοτική Ενότητα Απολλωνίας αναπτύσσεται σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζει αδιαλείπτως ο δήμος Βόλβης και φέτος. 

Τα ειδικά συνεργεία θα βρίσκονται στους οικισμούς Νέα Απολλωνία, Στίβο, Σπιτάκια και Περιστερώνα με επίκεντρο των εργασιών τους επίγειους ψεκασμούς στο αστικό σύστημα φρεατίων και τον εντοπισμό και την καταπολέμηση πιθανών νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν παγίδες φωτός – ξηρού πάγου, για τη σύλληψη και ταυτοποίηση ακμαίων κουνουπιών.

Παράλληλα, με τους ψεκασμούς προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στα λιμνάζοντα ύδατα και  φρεάτια ομβρίων των οικισμών, τα ειδικά συνεργεία θα ενημερώσουν τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψη και θα διανεμηθούν ειδικές ταμπλέτες προνυμφοκτόνου φαρμάκου για χρήση τους σε ιδιωτικούς χώρους με βόθρους.

Την τρέχουσα εβδομάδα το πρόγραμμα (που μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναπτύσσεται ακόμη φορά στις δημοτικές ενότητες  Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά), Αρέθουσας (Αρέθουσα, Ανοιξιά, Λευκούδα, Λίμνη, Μαυρούδα, Ξηροπόταμος, Σκεπαστό, Στεφανινά και Φιλαδέλφιο), Εγνατίας (Προφήτης, Ευαγγελισμός, Βαγιοχώρι, Νυμφόπετρα, Σχολάρι), Μαδύτου (Νέα Μάδυτος, Απολλωνία, Κοκκαλού και Μόδι) και Ρεντίνας (Σταυρός, Άνω Σταυρός, Μηλιές, Ρεντίνα, Μικρή Βόλβη, Βαμβακιά και Μεγάλη Βόλβη).