Εκτύπωση

Εκδήλωση προβολής του δήμου Βόλβης στο Βουκουρέστι

Επαγγελματίες τουρισμού του δήμου Βόλβης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η εκδήλωση τουριστικής προβολής που πραγματοποίησε ο δήμος Βόλβης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου, με την παρουσία περισσοτέρων από 20 εκπροσώπων κορυφαίων τουριστικών πρακτορείων της Ρουμανίας, οι οποίοι είχαν και εποικοδομητικές επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β meetings) με τα μέλη της πολυπληθούς τουριστικής αποστολής του δήμου.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, η αποστολή του δήμου Βόλβης αποτελούνταν από την πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Κυριακή Τσουραλάκη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παναγιώτη Επιτρόπου, τον σύμβουλο του Δήμου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Νάσο Κωνσταντινάκη, την γραμματέα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ασπροβάλτας Έλενα Λαμπουρά και 17 επαγγελματίες τουρισμού απ’ όλο τον δήμο.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης  παρουσίασαν τον προορισμό, το τουριστικό προϊόν της περιοχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Βόλβης στους τουριστικούς πράκτορες και τα τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας, με σκοπό την ανάδειξη του και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις, όπως ελιές, ελαιόλαδο και κρασί, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά δώρα του δήμου Βόλβης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, η Ρουμανία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για τον δήμο Βόλβης με διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Και τόνισε: «Για τον λόγο αυτό, με βάση το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η στοχευμένη παρουσίαση του τόπου μας και η διευκόλυνση της διασύνδεσης των τουριστικών πρακτόρων με τους επαγγελματίες τουρισμού του δήμου μας, πραγματοποιώντας αυτή την τουριστική αποστολή».

Την εκδήλωση στο Βουκουρέστι, που επιμελήθηκαν οι εταιρείες συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης ΤΙΕΜ και Wise Ram, τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής πρέσβης  Δημήτρης Καρακωσταντής, ο γραμματέας Γ’ της ελληνικής πρεσβείας Γρηγόρης Σταφύδας, καθώς και ο προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρουμανία Γιώργος Σταφυλάκης, οι οποίοι και καλωσόρισαν και χαιρέτησαν τους καλεσμένους, εκφράζοντας δημόσια τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του δήμου Βόλβης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Ρουμανία, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισκέφθηκε και το Δημαρχείο της ρουμανικής πρωτεύουσας, όπου συναντήθηκε με τον γενικό σύμβουλο του δήμου Βουκουρεστίου Μάριους Πάβελ, συζητώντας για θέματα συνεργασίας των δυο δήμων.

 

Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις

Με την αποστολή στο Βουκουρέστι, ο δήμος Βόλβης συνέχισε την προβολή - παρουσία του στα Βαλκάνια, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν.

Ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου 44th International Fair of Tourism/Sajam Turizma και Βουκουρεστίου 45th Travel / Utazás (Int'l Tourism Exhibition), με παρουσία στελεχών του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιράστηκαν τουριστικά φυλλάδια για τον δήμο Βόλβης και τα αξιοθέατα του, στα σέρβικα και στα ρουμάνικα, ενώ έγιναν και συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού τομέα των δυο χωρών.