•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα στον Δήμο Βόλβης

Επικεντρωμένος στα μικρά παιδιά ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας στον δήμο Βόλβης από τις 3 έως τις 11 Ιουνίου

Βιωματικές δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιεί ο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας, που εορτάζεται πανευρωπαϊκά από τις 3 έως τις 11 Ιουνίου 2023.

Ως ένας από τους 12 φορείς στην Ελλάδα που οργανώνουν δράσεις για την Πράσινη Εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δήμος Βόλβης μαζί με το Δίκτυο με Παιδική Ματιά και την υποστήριξη του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Βόλβης, πραγματοποιεί εκδηλώσεις με νηπιαγωγεία του δήμου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον  δήμο Βόλβης, που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, έχει ως εξής:

Τρίτη 6 Ιουνίου: Δενδροφυτεύσεις στα νηπιαγωγεία Νέων Βρασνών, Ασπροβάλτας, 2ο Σταυρού και Αρέθουσας.

Τετάρτη 7 Ιουνίου: Φύτευση σπόρων στα 4 νηπιαγωγεία, Ψηφιακό παιχνίδι με συμμετοχή όλων των νηπιαγωγείων, που εστιάζει στη σημασία δενδροφυτεύσεων και σπόρων και στη μετακίνηση με ποδήλατο.

Πέμπτη 8 Ιουνίου: Δράση με ποδήλατα και καθαρισμός ακτής από νηπιαγωγείο Σταυρού και νηπιαγωγείο Άνω Σταυρού.

Παρασκευή 9 Ιουνίου: Ποδηλασία από νηπιαγωγεία Νέων Βρασνών, Ασπροβάλτας και Αρέθουσας.

Τα πεδία δραστηριοτήτων στις δράσεις του Δήμου Βόλβης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι: βασικές ικανότητες, ψηφιακές δεξιότητες, πράσινες επενδύσεις (δενδροφύτευση), λύσεις βασισμένες στη φύση (φύτευση σπόρων) και αστικές συγκοινωνίες (ποδηλασία).

EU GREEN WEEK 2023