•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) και στις αίθουσες συνεδριάσεων των Δημοτικών Καταστημάτων (στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων) θα παρέχει ο Δήμος Βόλβης , με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων των πολιτών κατά την περίοδο εμφάνισης καύσωνα κατά τις επόμενες ημέρες.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Βόλβης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στα Κ.Α.Π.Η. και στα Δημοτικά Καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) που θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού από την Τετάρτη 28 Ιουνίου και για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα τα υφιστάμενα ΚΑΠΗ του Δήμου που έχουν κλιματιστικά μηχανήματα και οι αίθουσες συνεδριάσεων στα Δημοτικά Καταστήματα (στις πρώην έδρες των Δήμων) θα διατίθεται από τις 8.30 έως τις 14.30 το μεσημέρι και από τις 16.30 το απόγευμα έως τις 20.30 το βράδυ.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε σε όλους κάποιες χρήσιμες γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα :
1. Αποφύγετε την βαριά σωματική εργασία και το βάδισμα για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, σε χώρους με κλιματισμό και χωρίς συνωστισμό.
2. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες .
3. Φοράτε καπέλο, σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου, ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
4. Κάνετε πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
5. Προτιμήστε μικρά και ελαφριά γεύματα, περιορίστε τα λιπαρά, τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά.
6. Πίνετε άφθονα υγρά ( νερό και χυμούς φρούτων).
7. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
8. Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας.
Ειδική σύσταση: Οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη είναι πιο ευάλωτοι σε υψηλές θερμοκρασίες και για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
Τα άτομα που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών.
Τα βρέφη πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά ντυμένα. Τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα. Να προσφέρονται, εκτός από το γάλα, και υγρά, όπως χαμομήλι, νερό κ.α.