•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Παρατείνεται η απαγόρευση της πρόσβασης στις περιοχές NATURA και στα δάση του Δήμου Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης γνωστοποιεί στο σύνολο των πολιτών και ζητά την πιστή τήρηση των μέτρων της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της 5-8-2021, ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021, “Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών.”, σύμφωνα με την οποία:

  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.
  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00΄

Παρακαλούμε θερμά, κατοίκους και επισκέπτες, για την εφαρμογή των μέτρων αυτών, που αποσκοπούν στην πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ημερών και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, θέτοντας σε κίνδυνο, ιδίως, το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται πρόστιμα από 1.000€ έως 10.000€.

Attachments:
ΑρχείαΜέγεθος Αρχείου
Download this file (ΦΕΚ 138 _ τ. Α΄_ 05-08-2021.pdf)ΦΕΚ 138 _ τ. Α΄_ 05-08-2021.pdf109 kB