•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

Καταγραφή ζημιών στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βόλβης από τις πλημμύρες της 14ης & 15ης-10-2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γνωστοποιείται στους κατοίκους του Δήμου Βόλβης  ότι μπορούν να δηλώσουν  τις ζημίες  που έχουν υποστεί  σε κύριες κατοικίες τους και σε επιχειρήσεις τους από τις πλημμύρες της 14ης & 15ης Οκτωβρίου 2021.

Για τις ζημιές σε κύριες κατοικίες οι πληγέντες  μπορούν  να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης η οποία θα συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. Υπεύθυνη  Δήλωση με περιγραφή του καταστραφέντα οικιακού εξοπλισμού.

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους.

3.Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει μεταβολή μέχρι την ημερομηνία υποβολής  της  αίτησης.

4. Φωτογραφικό υλικό, βίντεο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο  που να αποτυπώνει τον κατεστραμμένο εξοπλισμό ή πλημμυρισμένα υλικά και αγαθά.

Σε περίπτωση πολύτεκνων οικογενειών απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης  και σε περιπτώσεις  ατόμων με αναπηρίες  απαιτείται η προσκόμιση της απόφασης έγκρισης χορήγησης  επιδόματος  από τον ΟΠΕΚΑ.

Οι προθεσμία για την υποβολή  των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι ένας (1) μήνας από την εκδήλωση της φυσικής καταστροφής, δηλαδή μέχρι 14 Νοεμβρίου 2021.

Για  τις  ζημιές  σε επιχειρήσεις,  αρμόδια αποζημιώσεων είναι η Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας.

 Οι πληγέντες επιχειρηματίες  μπορούν να καταθέσουν  αίτημα  στο Δήμο συνοδευόμενο με Υπεύθυνη Δήλωση των καταστραφέντων υποδομών και εξοπλισμού καθώς και φωτογραφικό υλικό προκειμένου να διαβιβαστεί  εκ του Δήμου  στην  Πολιτική  Προστασία της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση  αυτοψιών.

 Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις επιχειρήσεις είναι έως την 3η  Νοεμβρίου 2021

 Σε κάθε περίπτωση και όπου έχουν προκληθεί ζημίες  ο κάθε ιδιοκτήτης πριν  προχωρήσει  σε αποκαταστάσεις, θα πρέπει πρώτα να αποτυπώσει  με κάθε πρόσφορο μέσο σε φωτογραφίες, βίντεο κ.λ.π. το μέγεθος της καταστροφής καθώς και να διατηρήσει εάν είναι δυνατό τα κατεστραμμένα υλικά ώστε να είναι διαθέσιμα  στην αρμόδια  επιτροπή  ελέγχου ζημιών.      

 Οι  αιτήσεις  υποβάλλονται:

1) Για τις Δημοτική Ενότητα Αγίου Γεωργίου στα Νέα Βρασνά.

 Υπεύθυνη υπάλληλος :  Σταμπουλίδου Φανή Τηλ. 23970 23.762

2) Για την Δημοτική Ενότητα Απολλωνίας, στην Νέα Απολλωνία.

  Υπεύθυνη υπάλληλος: Κυριάκου Βασιλική  Τηλ. 23933.30.020

3) Για την Δημοτική Ενότητα Μαδύτου  στην Νέα Μάδυτο

  Υπεύθυνος υπάλληλος : Πολλαετίδου Βαρβάρα  Τηλ. 23973.30.100 

 4) Για την Δημοτική  Ενότητα Εγνατίας, στον Προφήτη.

 Υπεύθυνη Υπάλληλος  : Τάκη Κωνσταντία Τηλ. 23933.30.100

5) Για την Δημοτική Ενότητα Αρέθουσας, στην Αρέθουσα

  Υπεύθυνος υπάλληλος Γκαγκάρης Αναστάσιος  Τηλ. 23953.30.000

6) Για την Δημοτική Ενότητα Ρεντίνας, στον Σταυρό

  Υπεύθυνη υπάλληλος  Τζουβελέκη  Ελένη Τηλ. 23973.30.200