Εκτύπωση

Τροποποίηση της αριθμ. 278/2019 προγενέστερης Απόφασης Δημάρχου

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Σταυρός 19-9-2019

Αριθμ. Πρωτ. : 20193

Θέμα: «Τροποποίηση της αριθμ. 278/2019 προγενέστερης Απόφασης Δημάρχου που αφορά τον ορισμό με τις καθ’ ύλη και κατά τόπο αρμοδιότητες έξι (6) Αντιδημάρχων, ορισμός νέου Αντιδημάρχου σε θέση παραιτηθέντα, συμπλήρωση των καθ’ ύλη αρμοδιοτήτων σε έναν (1) εξ’ αυτών και ορισμός αναπληρωτών»

Απόφαση  αριθμ.  291 /2019

Ο Δήμαρχος Βόλβης Νομού Θεσσαλονίκης

Έχοντας υπόψη :

1) Την απογραφή πληθυσμού του 2011 σύμφωνα με την οποία (ΦΕΚ 3465/τ.Β΄/28.12.2012) οι έξι (6) πρώην Δήμοι και νύν Δημοτικές Ενότητες: Αγίου Γεωργίου – Απολλωνίας –Αρέθουσας- Εγνατίας – Μαδύτου και Ρεντίνας που αποτελούν τον Δήμο Βόλβης έχουν αθροιστικά πληθυσμό 23.478 κατοίκους.

2) Τις διατάξεις : α)  των άρθρων 9,58, 59 και 92 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» ΦΕΚ 87/τΑ΄/ 7-6-2010 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

3) Τις διατάξεις των άρθρων 41 και 68 του Ν. 4555/2018 και τις διατάξεις των  άρθων 2, 5 και 114  του Ν. 4623/2019.

4) Την υπ’ αριθμ.15.150/15-04-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010» (ΦΕΚ 955-Β και διορθ. σφαλμ. ΦΕΚ 1034-Β΄)

5) Το γεγονός ότι σύμφωνα με την παραπάνω ισχύουσα νομοθεσία, ο αριθμός των Αντιδημάρχων στο Δήμο Βόλβης  ανέρχεται σε έξι (6). 

6) Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλβης, ο οποίος εγκρίθηκε με την αριθμ. 2968/13-01-2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης  (ΦΕΚ 999/Β΄/24-03-2017) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

7) Την αριθμ. 278/2-9-2019 προγενέστερη Απόφαση Δημάρχου με την οποία  ορίστηκαν έξι  (6) Αντιδήμαρχοι  για το χρονικό διάστημα από 02-09-2019 ως 31-08-2020

8) Την από 16-09-2019 παραίτηση  του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γεωργίου Μπουρλή του Δημητρίου και την αντικατάστασή του με την αναπληρώτρια κ. Σαλέπη Στέλλα του Σεραφείμ. 

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε 

Α) Τροποποιούμε την αριθμ. 278/2019  προγενέστερη Απόφαση Δημάρχου και στην  θέση του παραιτηθέντα Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Μπουρλή ορίζουμε τον κ. Γαβριηλίδη Ανδρέα ως Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων και Πολιτικής Προστασίας του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες :

  1. Να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αναφέρονται στα αντικείμενα και τις αρμοδιότητές του.
  2. Της διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα των αρμοδιοτήτων του.
  3. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια και ενώπιον κάθε αρχής για θέματα του τομέα αρμοδιοτήτων του.
  4. Να προβαίνει σε ανακοινώσεις, δηλώσεις, συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις στο όνομα του Δήμου ύστερα από εξουσιοδότηση του Δημάρχου.
  5. Την διάθεση και τον συντονισμό δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στα όρια του Δήμου.
  6. Την παρακολούθηση του καθαρισμού των ρεμάτων και καναλιών στα όρια του Δήμου.
  7. Την εποπτεία της ασφάλειας και εκτέλεσης των Τεχνικών Έργων.
  8. Την εποπτεία των εργασιών των μηχανημάτων έργων.
  9. Την ευθύνη για την έκδοση αδειών λειτουργίας των παιδικών χαρών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  10. Την υπογραφή των χορηγούμενων από τον Δήμο αδειών ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών.
  11. Τις αρμοδιότητες οι οποίες περιγράφονται στο άρθρο 59 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα τα κάτωθι :

α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες σε όλες τις δημοτικές ενότητες

β) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται σε όλες τις  δημοτικές  ενότητες.

γ) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες καθώς και την ευθύνη να διατηρείται σε κατάσταση καλής λειτουργίας.

δ) Την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στις επιμέρους δημοτικές ενότητες.

  1. Την εποπτεία των εργαζομένων του τομέα του.
  2. Την ευθύνη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της αρμοδιότητά του να φέρουν τα μέσα ατομικής προστασίας
  3. Να υπογράφει:

α) Πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα.

β) Βεβαιώσεις εξόφλησης εισφοράς.

γ) Βεβαιώσεις υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας.

  1. Την υπογραφή συμβολαίων προσκυρώσεων με ιδιώτες – ιδιοκτήτες σύμφωνα με τις μελέτες των Πράξεων Εφαρμογής των Πολεοδομικών Μελετών του Δήμου.
  2. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες.
  3. Την έκδοση αδειών και τέλεσης πολιτικών γάμων.
  4. Την παραλαβή δικογράφων.

Β) Σε ότι αφορά τις καθ’ ύλην  αρμοδιότητες  για τον  Αντιδήμαρχο κ. Πανταζίδη Νικόλαο  που έχει ορισθεί  Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης πέραν των μέχρι τώρα αρμοδιοτήτων, του μεταβιβάζουμε επιπλέον τις παρακάτω καθ’ ύλην  αρμοδιότητες : 

  1. Την εποπτεία θεμάτων αρμοδιότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας.
  2. Να υπογράφει:

α) Πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα.

β) Βεβαιώσεις εξόφλησης εισφοράς.

γ) Βεβαιώσεις υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας.

Γ)  1) Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Ιορδανίδη Θεοδώρου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Σιάγκας Βασίλειος και αντίστροφα.

2)Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Σαββόπουλου Χρήστου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Πανταζίδης Νικόλαος και αντίστροφα.

3) Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου κ. Βασιλειάδου Άννας, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γαβριηλίδης  Ανδρέας και αντίστροφα.

 

Δ) Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ιορδανίδης Θεόδωρος που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββόπουλου Χρήστου.

Ε) Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τις καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητες, των έτερων Αντιδημάρχων  ισχύει η αριθμ. 278/2019 προγενέστερη  Απόφαση Δημάρχου.

Η παρούσα απόφαση εντέλλεται να δημοσιευτεί μία  φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα  του Νομού ή σε μία εβδομαδιαία  της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην Διαύγεια.Ο Δήμαρχος Βόλβης

ΛΙΑΜΑΣ Ι. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ