•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν βουλγάρικοι δήμοι για κοινά προγράμματα με δήμο Βόλβης κατά τη διάρκεια ελληνοβουλγαρικού φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

Τις προοπτικές και τις δραστηριότητες του δήμου Βόλβης παρουσίασε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, από το βήμα της ημερίδας “Exchanging of best practices in public-private cooperation between Bulgaria and Greece”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη, με οργανωτές το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ίδρυμα Hans Seidel Stiftung και την Εθνική Ένωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βουλγαρίας.

Ο κ. Λιάμας, επισήμανε ότι ειδικότερα αναδεικνύονται τέσσερις πιθανοί τομείς διακρατικής συνεργασίας σε επίπεδο δήμων: στον τουρισμό, τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλβης, η μαζική παρουσία Βουλγάρων τουριστών κάθε καλοκαίρι στις ακτές του δήμου, αποτελεί ιδανική βάση συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Βόλβης και σε δήμους από τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

Πρωταρχικό ενδιαφέρον εκδήλωσαν ήδη οι δήμαρχοι Garmen, Gotse Delchev και Santanski, ενώ ο κ. Λιάμας, μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Νάσο Κωνσταντινάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Βόλβης Δημήτρη Βασιλάκη, συζήτησαν με στελέχη του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου και ελληνικών και βουλγαρικών εταιριών συμβούλων, τις προοπτικές ανάπτυξης διασυνοριακών δράσεων επιδοτούμενων από ευρωπαϊκά προγράμματα.