Εκτύπωση

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ RAZLOG ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ RAZLOG ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Τον Σταυρό επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του βουλγαρικού δήμου Razlog οριοθετώντας τους τομείς συνεργασίας με το δήμο Βόλβης

Συνεργασία με τον δήμο Razlog της βουλγαρικής περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ, εγκαινίασε ο δήμος Βόλβης. Οι πρώτες βάσεις της διμερούς συνεργασίας, τέθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στον Σταυρό, με την επίσκεψη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, την οποία αποτελούσαν οι Ventsislav Garmenov (αντιδήμαρχος του δήμου Razlog), Atanas Krantchev (δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για ευρωπαϊκές συνεργασίες και χρηματοδοτικά εργαλεία και  Zahari Belichenov (εκτελεστικός διευθυντής της Local Economic Development Agency (LEDA-Razlog). Στο Δημαρχείο, τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουρλής και ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Κιντσάκης.

Ακολούθησε σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν οι τομείς στους οποίους πρόκειται να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο δήμων και τέθηκαν οι βάσεις για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.

Οι δήμοι Βόλβης και Razlog, πρόκειται να συνεργασθούν στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον ενεργειακό τομέα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Για τον σκοπό, αυτό θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για την προετοιμασία κοινών εκδηλώσεων – δράσεων, θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα διεκδικηθούν με κοινές προτάσεις κλπ.