•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την παρουσία του δήμου Βόλβης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου – Συνάντηση του δήμαρχου Βόλβης με τον Πατριάρχη Σερβίας

Νέες συνεργασίες, εποικοδομητικές συμφωνίες και προοπτική αυξημένου τουριστικού ρεύματος από Σερβία, ήταν τα αποτελέσματα της παρουσίας του δήμου Βόλβης στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου - SajamTurizma 2016, η οποία διεξήχθη στη σερβική πρωτεύουσα από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Στο κέντρο της Έκθεσης, το περίπτερο της κοινής συμμετοχής του δήμου Βόλβης και των ενώσεων τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Σέρβους επισκέπτες, που ενημερώθηκαν και μέσω ειδικών τουριστικών εντύπων στη γλώσσα τους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλβης ήταν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βελιγράδι, όπου ξεχώρισε η συνάντηση του με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο. Ο κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους του δήμου Βόλβης για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας πρόσφατα και προς τον δήμο Βόλβης, για τη φιλοξενία ορφανών παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο, στις δημοτικές κατασκηνώσεις Σταυρού. Επίσης εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή, τόσο λόγω του δικτύου θρησκευτικών μνημείων που συμπεριλαμβάνει (Ναός Αγίας Μαρίνας, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Μονή Αγίου Γεωργίου κ.ά.), όσο και λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί πλέον τη βασική «πύλη» εισόδου προς το Άγιο Όρος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλβης και η ελληνική αποστολή με τη διοίκηση της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), καθώς συμφωνήθηκε η διμερής υπογραφή συμφωνίας για την κατοχύρωση των Ελλήνων ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, έναντι των ταξιδιωτικών γραφείων από τη Σερβία.

Ο κ. Λιάμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Βόλβης Γεώργιο Μπουρλή και τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Νάσο Κωνσταντινάκη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Βελιγραδίου και συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Βελιγραδίου Andreja Mladenovic, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεργασία των δυο δήμων, σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Την ενεργοποίηση ευρύτερης τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας, εξέτασαν σε συνάντηση τους οι δήμαρχοι Βόλβης και Krusevac κ.κ. Διαμαντής Λιάμας και Dragi Nestorović, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους δυο δήμους.

Προβολή φωτογραφιών και βίντεο του δήμου Βόλβης, συμφωνήθηκε να υπάρξει στην ιστοσελίδα του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά σέρβικου δήμου, του NoviSad(διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021), στη συνάντηση που έγινε με το προεδρείο του Τουριστικού Οργανισμού του NoviSad. Επίσης, ο δήμος του Topola, απηύθυνε πρόσκληση στην ελληνική πλευρά για επίσημη επίσκεψη τον Οκτώβριο του 2016 στη σερβική πόλη, όπου επ’ ευκαιρίας του τοπικού φεστιβάλ κρασιού, θα εξεταστούν οι δυνατότητες διμερούς εμπορικής συνεργασίας και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων κάθε περιοχής.

Στο περιθώριο της έκθεσης υπήρξε και συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για θέματα ευρύτερης τουριστικής προβολής της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι για μια ακόμα φορά κρίθηκε επιτυχημένη η κοινή παρουσία του δήμου Βόλβης με τις τουριστικές ενώσεις, η οποία επισφραγίσθηκε με την παρουσία στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Βασιλάκη, του εντεταλμένου συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Σιάγκα, του δημοτικού συμβούλου Γεώργιου Νανάκου, καθώς και των προέδρων του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Χριστόδουλου Ζαχόπουλου και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού Αλέξανδρου Κιντσάκη.