•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κορωνοϊός (Covid-19)

Σύσταση και λειτουργία δομής πρόληψης και περιορισμού διάδοσης κορωνοϊού COVID – 19 στο Δήμο Βόλβης

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Σταυρός 18-03-2020

Αριθμ. Πρωτ. : 4150

Απόφαση  αριθμ.  92/2020

Ο Δήμαρχος Βόλβης Νομού Θεσσαλονίκης

Έχοντας υπόψη :

1) Τις διατάξεις του  άρθρου 58 του Ν. 3852/2010,(ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2020) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

2) Τις γενικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 

3)  Τις σχετικές οδηγίες  του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

4) Την  Π.Ν.Π. που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-3-2020.

5) Το αριθμ. πρωτ. 18659/17-3-2020 έγγραφο του  Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

 

1) Την σύσταση και λειτουργία δομής πρόληψης και περιορισμού διάδοσης κορωνοϊού COVID- 19 στο Δήμο Βόλβης για την παροχή προς τους  κατοίκους των παρακάτω υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης:

α) Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου Βόλβης που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

β) Καταγραφή των απόρων και οικονομικά  αδυνάτων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους  και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.

γ) Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α.

δ) Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β.

ε) Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου Βόλβης, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

στ) Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων  των περ. α και β.

ζ) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α και β (παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

η) Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID – 19.

 

2) Προϊστάμενος της Δομής ορίζεται ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης και Ιατρός κ. Θωμά Νικόλαος  (Τηλ. 6944.860.890) συνεπικουρούμενος α) από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας των Φύλων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Βασιλειάδου Άννα β) από την Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Σαλέπη Στέλλα και γ) από τον προϊστάμενο διοικητικών υπηρεσιών κ. Νεστορούδη Κων/νο.

 

3) Έδρα της Δομής ορίζεται  το Δημοτικό Κατάστημα Νέων Βρασνών. 

 

4)  Τα τηλέφωνα της Δομής είναι τα εξής : 23970-23.762  και 23970. 24.427 και η ηλεκτρονική της διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

5) Πληροφορίες για την λειτουργία της Δομής παρέχονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης : WWW.dimosvolvis.gr

 

6) Τα οχήματα του Δήμου που διατίθενται για χρήση από τα στελέχη της Δομής είναι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» με αριθμούς κυκλοφορίας : ΚΗΙ 4707,  ΚΗΙ 4699 και ΚΗΙ 4687.

 

7)  Υπάλληλοι του Δήμου και του ΟΚΠΑΠ οι οποίοι θα συμμετάσχουν για την λειτουργία της δομής στα πλαίσια της απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών προς τους πληττόμενους πολίτες,  ορίζονται οι παρακάτω :

 α) Οι υπάλληλοι  του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλβης κ. Σταμπουλίδου  Φανή (ΠΕ- Κοιν. Λειτουργών) και η κ. Αϊδινοπούλου Κυριακή – Βασιλική (ΠΕ -Ψυχολόγων).

β) Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Βόλβης : κ. Σαββατούλα Γεώρογλου και η κ. Βασιλική Κυριάκου.

γ) Οι υπάλληλοι της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» : Ευαγγελία Τσιγγερλιώτη, Κωνσταντίνα Γκαγκανιάρη, Κωνσταντίνα Ρόμπου, Γεώργιος Τζάτζος, Σοφία Πολυχρονιάδου, Ελένη Κόρακα και Ζαφείρα Πολύμερου.

δ) Οι ανταποκριτές ΟΓΑ Δήμου Βόλβης :  Σταυρού: Καρακεχαγιά Παρασκευή,  Άνω Σταυρού: Αντωνιάδης Αναστάσιος,  Βόλβης, Ρεντίνας Βαμβακιάς : Ασημώνης Κων/νος, Βρασνών : Νεστορούδης Βασίλειος,  Ασπροβάλτας : Χάϊτας Αβραάμ,  Νέας Μαδύτου , Απολλωνίας , Μοδίου, Κοκκαλούς : Πασσά Αναστασία, Νέας Απολλωνίας : Πιπιντάκου  Ελένη,  Στίβος : Γούνη Ευσταθία,  Νικομηδινό : Μαργαρίτου Ελένη,  Περιστερώνα Μελισσουργού : Κυριάκου Βασιλική,  Προφήτη, Νυμφόπετρας, Ευαγγελισμού, Σχολαρίου: Τάκη Κωνσταντία   Αρέθουσας Στεφαννινών, Λευκούδας : Γκαγκάρης Αναστάσιος  και Φιλαδέλφιου, Μαυρούδας, Λίμνης Σκεπαστού, Ανοιξιάς και Ξηροποτάμου : Μουρτζιλάκη Ευανθία     

Καλούμε όλους  τους υπαλλήλους και τους δημότες του Δήμου  Βόλβης, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανής έξαρσης του ιού COVID- 19 που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας  και τον ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται οι ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι και μαθητές) να μένουν στις  οικίες τους.

                                                   

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΒΟΛΒΗΣ

Διαμαντής Ι. Λιάμας